sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Uusi vuosi uusine kujeineen

Uusi vuosi tuli ja meni, vietettiin se kotosalla koirien kanssa, mukana menossa myös vierailevina tähtinä toinen barbet ja springeri. Rakettien ampuminen oli onneksi aika maltillista mutta sekin vähä riitti järkyttämään taas Kaaoksen :( Alkuyön se istui sängyssä läähättämässä, kunnes jossain vaiheessa kaivautui sängyn alle ja nukahti sinne.

Kelmi kävi toistamiseen lääkärissä viikko sitten maanantaina, kun silmä ei lääkkeistä huolimatta tuntunut paranevan. Ell totesi iiriksen tulehduksen hävinneen, mutta samaan hengenvetoon kertoi että alaluomi oikeassa silmässä on ns. kääntyvä luomi, eikä sille ole muuta hoitoa kuin leikkaus. Omasta mielestäni varsin pikaisen leikkauspäätöksen jälkeen hän varasi ajan lauantaille ja se oli kiitos näkemiin siltä erää. Asia jäi kuitenkin vaivaamaan mieltä siinä määrin, että kysyin neuvoa Skegun kasvattajalta, joka ohjasi meidät hakemaan mielipiteen silmäspesialistilta. Sain ajan perjantaille, siis juuri päivää ennen aiottua leikkausta. Hänen mielestään leikkausta ei kannattaisi tehdä, sillä ensinnäkin luomen kääntyminen silmässä on lievä ja toisekseen koira täysin kesken kehityksen => tuurilla vaiva menee itsestään ohi koiran kasvojen kehittyessä. Mahdollista leikkausta hän ylipäänsä edes miettisi vasta loppukeväästä, jos siis koskaan. Huh, kyllä helpotti! Niinpä tältä lääkäriltä lähdettiin huojentuneina kotiin ab-kuurin kanssa ja peruttiin lauantain leikkausaika. Kiitos Emma konsultaatiosta!! Onni on tuollainen kasvattaja :)

Lääkärikeikan jälkeen tehtiin lenkki Launeen puistossa, ja siellähän olikin hienot huudit koirien juosta.

Keskellä päivää puistossa ei näkynyt muita, joten otettiin ilo irti omasta rauhasta :)

Kaaos pääsi poseeraamaan tilataideteoksen kanssa.


Iltapäiväksi meillä oli varattuna Riikan kanssa Heinolan halli. Kaaos teki siellä (again) voittajan kokonaisena liikkuroinnin kera. Seuruu OK, istu OK, luoksari hyvä, ruutu lopun seuruun pl. hyvä, hyppis ja metsku OK, tunnarissa löysi oman hyvin mutta itsevarmuus ei riittänyt tuomaan ennen muiden varmistelua. Kaukoissa apuna oli lauta, ja koska omaa huolimattomuuttani jätin koiran liian reunaan, se möngersi vaihdoissa laudan yli. Mutta vaihtoi ekalla kaikki, sentäs jotain :) Lopuksi pari luoksaria läpi.

Skegu oli ennen kaikkea riehakas omalla vuorollaan tehden pari noudon nostoa, luoksarin, seuruuta ja maahanmenoja. 

Tapahtumarikkaan päivän jälkeen labradori näytti tältä. (Jostain syystä se on ryöstäytynyt myös kotona sohvalle...)

Lauantai hurahti Riikan & Pasin kanssa lenkillä ja syömässä. Kiitos mukavasta päivästä! :) Kerrankin ilman treenejä! :D

Sunnuntaina suunnistettiin koirien kanssa pitkästä aikaa Tiirismaalle - milloinkahan oltaisiin viimeksi käyty?? No eipä ole tullut hetkeen vietettyä kyllä viikonloppua kotonakaan... Tehtiin metsälenkki sekä Kaaos treenasi esineruudun. Kaksi ekaa esinettä OK, kolmas oli sellaisen suht korkean kannon päällä jota joutui etsimään hetken kauemmin. Kelmin damitauko päättyi pieneksi hetkeksi, ja se sai tehdä pari lyhyttä noutoa - ja nyt olikin ihan nättejä :)) 

Barbeque-koirallekin saa pk-koiran olemuksen puvustamalla :D Se on itse jyrsinyt nuo valjaat joskus heikohkoon kuntoon pentuna, ne on alunperin Wiimun.

Harvinaisempi lenkkeilymaisema tammikuussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti