sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Ryhtiliike!

Edellisestä postauksesta tyystin unohtui, että Kaaos aloitti juoksunsa. Niinpä tammikuun koe jää väliin, mutta sain sille onneksi helmikuulle koepaikan ja maaliskuullehan meille jo koe olikin varattuna. Sitten jäädään kevättauolle.

Maanantaina mulla oli loppiaisesta huolimatta työpäivä, ja koirienkin kanssa tehtiin vain pelkät lenkit.

Tiistaina ja keskiviikkona tokoiltiin molempien kanssa sisällä. Skegu alkaa kehittyä eteenistumisissa ja kaikki vanhat jutut meni aikas super-tyyliin :)) Pitäisi keksiä sille jo uusia haasteita (tunnari? kaukot?) kun se näyttää omaksuvan asioita niin nopeasti. Kaaos teki kaukoja, jääviä, tunnaria ja noudon luovutusta. Kaukoissa on ollut vähän taantumaa, en edes oikein tiedä että miksi. Aina joko ennakointia, hidastelua, tosi epätarkkoja vaihtoja tai näiden väliltä. Täytyy miettiä treenitapaan muutoksia. Ja ai niin, treenattiin keskiviikkona päivälenkillä muutamat daminoudot. Kaaos teki noutonsa pudotetun esineen tyyliin ja oli pätevä :) Kelmi teki perusnoutoa ja edelleen voin olla sitä mieltä että nämä suht harvat noutokerrat sopii sille - sen verran hyvät luovutukset oli nyt :)

Torstaina ei taas treenattu mun muistin mukaan mitään.

Perjantaina lähdin vähän aiemmin töistä, hain rekut kotoa ja palattiin takaisin treenaamaan Kukonkoivun kentälle. Kaaoshan on tehnyt nyt tosi paljon kisamaista treeniä, joten nyt oli hyvä sauma tehdä sillä liikkeiden osia taas. Noudon palautusta ja nostoa, ruudun paikanhakua ja luoksari läpi sekä loppuun seuruun täykkäreitä. Olipa se hyvä :)) Ja nopea! :D Skegu sai vipeltää niin ikään noudon nostoja, ruutua sekä seuraamista. Se oli niin iiihana taas :) Ja treenien jälkeen tunnin lenkki autiossa metsässä, lähes täydellistä.

Lauantaina mentiin aamupäivällä P-Haun hallille kera Elinan ja labbisten. Kaaos teki kisamaisen treenin, mutta niin että liikkuri-Elina päätti liikkeiden satunnaisen järjestyksen. En muista enää tarkkaa järjestystä, joten kirjoitan kommentit normijärkässä:

Liik.istu: OK.
Luoksari: Hidas alun maahanmeno, muuten Kaaokseksi OK. Ravasi vikan pätkän.
Ruutu: Vähän epävarmasti ruutuun, kolme (!!!1!) käskyä maahan, poistulo väärälle puolelle. Auts...
Hyppis: OK.
Metsku: Vähän epävarmasti kapulalle, muuten OK.
Tunnari: HIENO!
Kaukot: Suhtkoht OK.

Jotenkin Kaaos tuntui kaikkinensa tuolla hallissa epävarmalta ja vähän varautuneelta. Selitin sen herkkää ranskalaista luonnetta Elinalle, joka onneksi ei kuunnellut selityksiä vaan ripitti mua :D Mun pitää auttaa koiraa enemmän, esim. ruudussa mieti miten lähestyt aloituspaikkaa koiran kanssa! Samaten noudot. Treeniin sitten maahanmenot, noudon luovutukset ja liikkeiden alut. Paljon loistavia vinkkejä, jotka on niin itsestäänselvyyksiä että ne on epäselvyyksiä :D

Kelmi näytti nopeaa noudon nostoaan, jossa Elina heti nappasi meiltä pentukapulan pois ja antoi tilalle aikuisten oikean ohjatun :P Ja kyllähän mun pentu senkin nosti Asenteella <3 Ruutuun saatiin samoja vinkkejä entä Kaaoksenkin kanssa: mieti lähestyminen ja anna koiralle aikaa etsiä ruutu katseellaan. Lelu ruudussa on ok. Seuruu ja luoksari oli hyvällä mallilla.
Sitten sitä päästiinkin aiheeseen, kun Karikin oli pyydetty paikalle :D Kelmihän ei osaa ensinnäkään istua paikallaan. Lisäksi oon ollut tosi kiltti sille lelujen suhteen, siis suunnilleen anelen sitä tuomaan ne mulle tokotreeneissä enkä suinkaan käske. ("Mutku se on niiiiin söpö!") Edellä mainittujen syntien lisäksi olen haudannut hyvissä ajoin pillin käyttämisen ja vannonut että ennemmin helvetti jäätyy kuin että alan sitä käyttämään. Puolen tunnin armottoman vittuilun jälkeen ymmärsin, että tuo koira täytynee (= täytyy) saada hallintaan eikä se ole enää pikkupentu. Söpö se on, mutta myös äärimmäisen fiksu ja oppisi yhtä sun toista jos lopettaisin sen paapomisen ja alkaisin sitä kouluttaa :)
Nyt paree siis tehdä ryhtiliike ja alkaa tarjota Kelmille haasteita, sen se on ansainnut! Toki maltilla ja muistaen sen iän, mutta mun pitää topakoitua sen kanssa. Tosi noloa oli myöntää että joo, ei ole mun eka koira vaan kolmas...
KIITOS Elina ja Kari aamupäivästä - vittuilu on välittämistä!! Oli meillä oikeasti mukavat treenit :)

1 kommentti:

  1. sä voit aina puolustautua eli muista väkivalta lopettaa vidduilun ;) nähdään lauantaina!!

    VastaaPoista