sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kylmä viikko

Viikko oli sään puolesta hyytävän kylmä, poislukien viikonloppu. Hyytävyyttä lisäsi maanantaista sunnuntaihin kestänyt työviikko, jossa jokainen työpäivä tuli vietettyä ulkona. Niinpä illalla kotona ei ihan hirveästi tehnyt mieli lähteä ulos palelemaan pakollisten lenkkien lisäksi, joten treenit (= tokoa) tehtiin sisällä. Keskiviikko taisi olla ainoa päivä, kun ei treenattu mitään.

Kaaos on keskittynyt kaukoihin ja tunnariin. Kaukoja se on jumpannut nyt laudan takana ja viikon kuluessa pystynyt käsittämään että myös maahan voi mennä :) Kaukot on kyllä sen kanssa sellainen liike, joka kärsii heti jos niitä ei säännöllisesti & paljon treenaa. Tunnarissa on tehty haasteita, ja nyt uutena ilmiönä Kaakku on pari kertaa luovuttanut ja yrittänyt tulla mun sivulle kun omaa ei helposti löydykään. Olen kuitenkin vain hätistänyt sen takaisin etsimään ja lopulta barbetin sinnikkyys on palkittu. Normitunnarit onkin olleet sitten kuin vettä vaan ilman turhia varmisteluja :)) Muina juttuina se on saanut tehdä nopeita maahanmenoja ja noudon luovutuksia. Yhtenä aamuna se pääsi pitkästä aikaa kiitämään pihassa noudon palautuksen wanhan hyvän ajan malliin - wiuf! :D

Kelmi sai ohjelmistoonsa uutta haastetta: tunnarin. Yritin ensin käpytekniikkaa, mutta labradorin mielestä oli ehkä siisteintä ikinä heitellä joka ikinen palikka ilmaan ja lopuksi sotkea ne tassuillaan. (Jossain barbet on ollut sitä parempi! :D) Joten käyttöön otettiin plan B: perinteinen tyyli. Tällä opetin aikanaan myös Wiimun, joten ehkä se sitten toimii labradoreille. Vaan Kelmin muutoin nopea oppimiskyky ei ole tässä näyttäytynyt: piilotan omaa (miten sen nyt milloinkin sisällä piiloon saa) eikä Skegulla sytytä yhtään mitä pitäisi etsiä. Siis toki se sen silloin käy nuuskutellen etsimässä, kun näkee että palikka piiloon viedään. Mutta jos jätän sen oven taakse ja päästän sitten etsimään, ei tajua ei. No ihan nyt vikoilla kerroilla jotain on mennyt perillekin ja hidasta edistymistä on alkanut tapahtua. Jotenkin jännä juttu silti. Vanhoina juttuina ollaan hiottu eteenistumista, maahanmenoa, seuruuta, takatassutargetia ja noudon nostoja.

Sunnuntaina nomeiltiin! Töiden jälkeen lenkillä ensin Skegulle pillikäskyjä (odota & tule), malttia heittoihin ja pari noutoa. Kaakku teki kolme pudotettua ja oli aikas pätevä niissä :)

Kaaos paleli pakkasilla tosi kovasti, ja lopulta nöyrryin laittamaan sille takin. Ei se ennen ole noin kovasti palellut? Kelmi on alkanut enenevässä määrin vaania Kaaos-parkaa lenkeillä, ja tänään se teki 10 pisteen barbetkaadon juoksemalla jäällä täysillä päin Kaakkua - siinä kirjava barbet lensi voltilla ympäri, kumahdus vaan kävi. Myönnän, että nauroin (:DD) mutta varmasti sattui Kaakkuun ja tuo vaaniminen & taklailu saa nyt luvan loppua!!

Kaaos sivulla :)


Aurinkoa pellolla.

Sunnuntaina ekaa kertaa tälle talvelle jäällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti