torstai 27. maaliskuuta 2014

Montaa lajia

Viime viikon vapaat meni jälleen ihan hujauksessa, koiramaisissa ja ei-koiramaisissa merkeissä. Oli kyllä kivat kolme päivää :) Keskiviikkona ja torstaina treenattiin vain pienesti sisällä jotain juttuja, tenttiin lukeminen ja varsinainen tentti häiritsivät. Perjantaina oli sitten vähemmän kivaa aloittaa 8 päivän työputki..

Viime keskiviikkona ulkona näytti tältä...

... ja kaksi päivää myöhemmin tältä.



Lauantaina hakuiltiin Pyhiksellä Riikan kanssa. Skegulle haamuja neljä. Olisi pitänyt muistaa aloittaa hajunhaulla sen nenän aukaisemiseksi, mutta unohdin... :o No ekasta mm:sta se sitten hieman porhalsi ohi, mutta malttoi ilmasta suunnistaa hajun ja löysi kuitenkin varsin pian :) Loput kolme hyvin. Täytyy muistaa nyt teroittaa kaikille Skegun mm:ille, että siltä pitää vaatia hillitty käytös. Kaaokselle niinikään neljä mm:a ilmaisuilla. Samalla treenasin liinassa roikkumista näytöille mennessä, hyvä huomio Riikka! :) Kaaos oli OK, kauimmassa ilmaisussa tuli heti vatulointia rullan kanssa mutta selvitti kuitenkin itse. Hakuilujen jälkeen tehtiin porukalla lenkki Tiirismaalla.

Kaakku tähyää hakuradalle.

Sunnuntaina treenattiin omalla porukalla illalla nopeasti tottista hakerakennuksella. Molemmat mun koirat oli kyllä päheitä :))) Molemmille noutoa ja seuruuta sekä Kaakulle jääviä ja Skegulle eteenistumisia. Loistava ilta!

Maanantaina lähdettiin heti töiden jälkeen Tiirismaalle lenkille ja dameilemaan! Tein molemmille muistitreenejä ja yhteisen pienen hakuruudunkin, ja hyvin nuo luppakorvat porhalsivat hakemassa damit talteen. Skegu teki lisäksi pari luoksetuloa pillillä. Treenien jälkeen pitkä lenkki Tiirismaan autioissa metsissä.

Tiistaina aamulla ennen töissä odottavaa iltavuoroa tottista hakerakennuksella. Skegu teki pari noudon nostoa, eteenistumisia ja seuraamista. Hei se on ehkä oppinut eteenistumisen!! :) Kaakulle jääviä, seuruuta ja pari noudon nostoa. Sitten tavallista pidemmälle aamulenkille Kutajärven rantaan - parhautta.

Tiistaiaamuna lataamassa akkuja päivä varten.

Tiistaina illalla käytiin vielä tempaisemassa nopeat tottikset jälleen hakerakennuksella: samoja juttuja entä aamulla. 

Keskiviikkona lähdettiin merta edemmäs treenaamaan eli Heinolaan Riikan kanssa. Mentiin tokoilemaan/tottistelemaan Ravikille. Mulla oli suunnitelmissa ottaa molempien kanssa ruutua vaan kappas - merkit jäi omaan autoon! Piti siis vähän lennosta vaihtaa suunnitelmaa. Kaakku teki sitten zetarin (jossa tuli huomattua että sillehän pitää opettaa mukaanlähtö..), ruudun poistuloja ilman ruutua (hyvin!), vähän seuruuta ja yhden noudon palautuksen. Skegu kiisi omalla vuorollaan noudon noston, luoksarin, eteenistumisia ja seuruuta. Riikalta (jälleen) hyvä huomio, että se kaipaisi lisää haasteita = etenemistä asioissa. Totta!! Ravikilta hallille tekemään Wiun paikkamakuu, lenkille, apsille ja kotiin joskus aika myöhään. Kiva ilta :)

Torstaina mentiin illalla omien kesken Kukonkoivuun, tarkoituksena aloittaa vihdoin Skegun jäljestysura :) Opetusmetodina vaihtelevaa mainetta niittänyt "katsotaan miten käy", ja eihän siinä oikein hyvin käynyt :D Jälki oli ehkä vajaa 100 metriä, alussa nameja ja vanhetin sitä n. 20 min. Valjaat ja liinan päällensä saatuaan Skegu oli valmis sinkoamaan sinne ja takaisin nanosekunnissa ilmavainulla. Se oli siis selkeästi menossa tekemään hakua. No namiosuuden verran sain sen menemään jälkeä pitkin, mutta sitten se putosi kartalta eikä päässyt enää jutusta kiinni. Niinpä tein sitten ihan vain 20 metriä namitettua uutta jälkeä, jotta sain sille onnistuneen mielikuvan touhusta ja itselleni mielenrauhan. Heh, jotenkin ajattelin että se kyllä jäljestää heti ihan itsestään ja täydellisesti kuten Wiimu aikanaan teki, mutta ehkä haun alkuopetus on iskostunut sen pieneen mieleen aika syvälle? Uusi treenisuunnitelma asian varalle on joka tapauksessa tehty, eli treenit jatkuu tämänkin lajin parissa. 

Skegun jäljen vanhenemista odotellessa Kaakku kokeili pureskelua :D Hauskaa oli!

"Jonkun tarttee nyt ottaa tuosta kiinni!"

"Kato tälleen!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti