sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Jälki vesisateessa

Aamu valkeni totaalisen sateisena. Kaikki kelit on hyödynnettävä nyt kun vaan valoa riittää, joten suunnitelmien mukaisesti lähdettiin jäljestämään Hammolle. Tein Skegulle n. 500m pitkän jäljen jolla oli 7 keppiä. Ajettiin jälki heti tuoreeltaan, koska ajattelin että sateen huuhtomana se on Skegulle vielä liian vaikea.

Ennen jäljelle lähtöä parin kepin nostotreeni. Alussa oli parissa kohtaa froliceja ja alku meni hyvin, mutta meni yli sitten ekasta kepistä. Pysähdyin ja käskin etsiä, löysi helposti ja sai tästä ruokapurkin. Vauhtia oli siis taas ihan pideltäväksi asti, joten ajattelin käskeä etsimään tuon kepin minkä itse bongasin, että olisi vähän tarkempi jatkossa. Skegu jatkoi jäljestystä kunnes koppasi ilmasta vainun ja viiden metrin päästä nosti tokan kepin o_O No ainakin se oli kepeissä tarkempana! :P Kolmas keppi nousi taas hyvin, tästä ruokapurkki. Mutta sitten jonkinlainen hukan kaltainen ja hetken koira pyöri etsiessään takaisin jäljelle. Jonnekin tuonne hukan syövereihin jäi neljäs keppi. Viides nousi taas hyvin ja kuudennen merkkasi, mutta ei jostain syystä nostanut enkä minäkään sitä löytänyt. Vikan kepin nosti sitten taas hyvin ja sai loppupalkkansa :)
Selkeästi tuo jäljen tuoreus aiheutti epätarkkuutta jäljenajoon. Hyvä että tässä myös selvisi tuo keppien ilmaisun heikkous, ts. täytyy nyt tarkentaa niitä koiralle että ne pitää nostaa suuhun! Kyllä se tietää ne sieltä nyt etsiä mutta että mullekin pitää kertoa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti