maanantai 3. helmikuuta 2014

Jessicalla treenaamassa

Aamulla taas Kaaos autoon ja tällä kertaa suunnaksi Söderkulla. Matkaan poimittiin mukaan vielä Riikka & Wiu - siinä oli taas the autoilijat tien päällä :D Varattiin tämä Jessican koulutus jo hyvä tovi sitten, ja itseasiassa sen jälkeen ilmoitin Kaukon eiliseen Lappeenrannan kokeeseen. Eilisestä menestyksestä huolimatta toki lähdettiin, vaikka hieman oli takki tyhjä että mitäs sitä tekisi... No silloin koulutusta varatessa olin sillä ajatuksella, että haluan Jessican näkevän meidän voittajaluokan kisamaisen kokonaisuuden. Joten sillä sitten mentiin.

Halli oli meille uusi: aika meluinen (joku ilmastointilaite tms. humisi koko ajan taustalla ja lisäksi ympärillä ajeli trukkeja ja lunta putoili katolta) ja kirjava matto aiheutti hieman hahmotushankaluuksia. Kaaosta jännitti hallissa, huomasin sen jo verkassa.

Seuruu: Ei ihan parasta Kaaosta, sillä jopa pätki kontakti pari kertaa ja oli kokonaisuudessaan jännittynyt. Jossain täykkärissä myös törmäsi, koska ei ollut skarppina mukana. Jessica teki nämä samat havainnot.

Liik.istu: Ok, paluussa Kaaos käänsi tassuja, eli tämä treeniin kaikkia jääviä = zetaria ajatellen.

Luoksari: Ok vauhti ja stoppi, josta kuitenkin tuli muina barbeteina läpi! Maahan hyvin ja hyvin sivulle.

Ruutu: Lukitsi mun mielestä katseellaan ruudun, mutta sinkosi sitten luoksarin lähtömerkille. Ei kuunnellut käskyjä, vaan juoksenteli ympäriinsä kunnes hain pois. Jessicankin mielestä lukitsi ruudun, mutta kuulemma kirjavan maton takia monella muullakin koiralla on (ainakin alkuun) vaikeuksia hahmottaa ruutua.

Metalli: Ok, nyt ravasi.

Hyppis: Nosti kapulaa, pudotti, vieritti ja sitten vasta nosti & toi. Ohoh, sama virhe siis kuin eilen.

Tunnari: Merkkasi kuulemma heti oman, mutta tarkasti muita ja nostikin yhtä väärää sekä potkaisi tassulla omaa kauemmaksi. Selviytyi kuitenkin lopulta tuoden oman :)

Kaukot: Etenemistä ja ennakoi taas yhden vaihdoin menemällä maahan.

Omasta mielestäni selkeästi näkyi läpi koko setin, kuinka Kaaos jännittää hallia. Se ei tuntunut kovin rennolta, mutta toisaalta pystyi selvittämään kaikki tehtävät :) Ruudun epäonnistuminen lisäsi sen paineita, ja ne taas heijastui heti esim. tunnariin. Heti setin jälkeen mietin, että oliko järkevää ottaa kokeen jälkeen heti kisamainen treeni, mutta oli se fiksua! Eilisen mokat eivät olleet työtapaturmia, vaan samat virheet tuli esille tänäänkin, eli ne täytyy treenata nyt pois ennen kuin ne pinttyy.

Lopuksi ehdittiin treenata luoksarin stoppia nameilla niin, että ensin heitettiin toinen nami kauas jotta koiraan saatiin etäisyyttä (itse samalla peruuttaen). Koiran syötyä tämän namin, sitä kutsuttiin luoksari-käskyllä ja tehtiin stoppi => palkaksi toinen nami. Kaaos toimi tässä aika kivasti :) Välillä täytyy muistaa palkata myös viiveestä, ts. siellä on seisottava niin kauan kunnes toisin käsketään/vapautetaan. Tätä treeniähän sen kanssa on itseasiassa tehty muutama vuosi sitten, mutta jostain syystä X treeni ei ole valikoitunut vakkariohjelmistoon. Mutta ehkä tärkein neuvo Jessicalta luoksariin oli uskaltaa vaatia koiralta! Stoppien on oltava hyviä, huonoista ei palkata. Jos sanotaan "tule", täytyy tulla vaikka olisi koko hernepelto nenässä :) Ja niin ärsyttävää kuin ravi onkin, pitää nollata oma mieli ja palkata koiraa siitä että se lopulta tuli sivulle.

Ruudun tein vielä lähempää, palkka stopista. Se hyvä! :)

Jotain ranskiksilla vielä:

  • Seuruun käännöksissä kontakti
  • Jäävissä taaksepaluut, koira ei saa kääntyä!
  • Luoksarissa pitää tulla jos kutsutaan ja tehdä stopit omalle tasolleen. Uskalla vaatia, muuten tästä ei tule hyvä!
  • Noudon luovutukset (again, again and again...)
Riikka otti meistä muutaman kuvankin:

Seuruu

Tunnari

Kaukot

Ja jotta meidän maine autoilijoina taas hieman kasvaisi: "Alkaako tästä rampista niinku motari vai jalkakäytävä?"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti