keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Lisää jälkeä ja fyssari

Skegun oej:n oireilu paheni taas ja tiistaina se oli pahin pitkään aikaan o_O Asiaan lienee osuutta sillä, että se oli juurikin tiistaina hoidossa ollessaan juossut metsässä reilun tunnin lenkin koirakaverin kanssa. Se ei siis ollut onneksi kolmijalkainen missään vaiheessa, mutta ontui tosiaan pahiten mitä pitkään aikaan :(( Sitten tehtiinkin ravilenkkejä ja annoin sille kipulääkettä viiden päivän kuurin. Vihdoin alkaisi näkyä valoa tunnelin päässä...

Lauantaina lähdettiin jäljestämään Riikan & Ronjan & bortsujen kanssa Vierumäelle. Edes jotain tekemistä labrootterille! Muistelen jopa yhden fyssarin suositelleen jäljestystä Skegulle viime kesänä juuri tuon oej:n ontumisen aikaan. Riikka talloi kilsan jäljen ja pudotti matkalle 6 keppiä. Annettiin vanheta n. tunnin verran ja sitten matkaan! Jana oli n. 15 metriä ja ihan ok Skegu sen selvitti - pitäisi nyt ryhdistäytyä kyllä tekemään ihan pelkkiä janatreenejäkin sille niin asia etenisi :P Eka keppi nousi hyvin, tokasta se sitten meni yli; tarkenteli kyllä mutta ei malttanut (?) tarpeeksi kauaa ja jatkoi matkaansa. Mä siis bongasin tuon tokan itse. No sitten tehtiinkin ympyrää ja jäljestettiin vähän paluuperääkin joten taidettiin kyllä olla hra hirven jäljellä.. Oletusta tuki tuoreet papanat siellä täällä. Sitkeästi Skegu selvitti itsensä takaisin oikealle jäljelle ja nosti loput kolme keppiä. Yksi siis jäi tuon hirven jäljen takia jonnekin. Saldona 4/6 keppiä tällä kertaa ja hyvä fiilis :)) Siitä on kyllä pirun vaikea nähdä milloin se vaihtaa oikealta jäljeltä riistan jäljelle. Nytkin kyllä huomasin selkeästi sen kun vaihtoi riistalta oikeaan, jotain edistystä tietysti sekin tuon koiran lukemisessa. Kiitos taas hulvattomasta seurasta R&R!

Sunnuntaina tehtiin illalla sisällä tottista ja pikkumusta oli lievästi sanottuna innolla menossa mukana... Kapulannostot saivat osakseen murinaa ja haukkumista o_O Ja ihan pelkät eteentulot & noudon luovutukset myös osakseen melkoista riemua :D Mutta Skegu on kyllä myös niin paras tuollasena kiihkoilijana!

Maanantaina päästiin odotetulle fyssarikäynnille. Oikean lavan etuosan lihakset olivat kutakuinkin krampissa, selästä löytyi jumikohta, oikean puolen rintalihakset oli huomattavasti pienemmät kuin vasemmalla (kuinkakohan kauan oej on sitten ollut huonona??) ja oikea hauislihas lienee kokenut jonkinlaista revähdystä tms. Kotiin saatiin jumppaohjeet ja seuraava aika kolmen viikon päähän. Niin ja kuukauden treenikielto. Se koskee tosin tottista suurimmilta osin, jotain ihan pientä voi siltä saralta tehdä. Jälkeä saa treenata normaalisti ja tietysti lenkkeillä :) Tietysti tuo tottiskielto tuli huonoon saumaan, mutta en jaksa edes paljon harmitella: pääasia että koira tulisi kuntoon ja saahan se sentään jotain aktiviteetteja tehdä.

Hyljevenytyksessä!

Keskiviikkona kävin itsekseni jäljestämässä Okeroisissa. Tein reilut 500 metriä jälkeä jolla oli 5 keppiä niin, että alkuun pari oli aika lähekkäin ja sitten pidempi pätkä tyhjää ennen kolmea vikaa. Jana oli n. 10 metriä. Taisin vanhettaa jälkeä vajaan tunnin. Jana oli tosi hyvä! :)) Eka keppi nousi hyvin, sitten tuli joku hukkasotku jota Skegu selvitteli (mun mielestä ei ajanut edes riistan jälkeä, sotki muuten vaan?) hyvän tovin ja ajattelin että sinne jäi taas keppi tai pari. Mutta se löysikin lopulta kakkoskepin :) Tästä taas kolmos ja neloskeppien verran hyvää jäljestystä kunnes ampaisi jälleen jonnekin hukkaan?? Mielestäni lähetin sen jatkamaan keskittyneesti yms mutta sinne livahti omille teilleen. Annoin löytää itse jäljen uudestaan ja löysihän se sekä poimi vikankin kepin talteen. Keppisaldo siis 5/5. Olin kyllä taas tosi tyytyväinen koiran ilmeeseen jäljestää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti