torstai 31. maaliskuuta 2016

Valot pimeyksien reunoilla

Ehkä yritän elvyttää tästä vielä jonkinlaista treeniblogia, katsotaan miten käy. Skegu on talven pääasiassa tehnyt tottista ja suunnilleen kerta viikkoon tahdilla myös nomea. Tottis alkaa kyllä kohta tulla ohjaajan korvista ulos eli lievästi sanottuna malttamattomana odotan että lumet sulaa ja päästäisiin maastoihin.

Tottis on muuten kivalla mallilla, mutta ne hypyt... Ja vasta metristä tässä ollaan tahkottu, A on siis ihan koskematon edelleen. Kävin yhden hyppysemman kuuntelemassa ja poimin sieltä treeni-ideoita joita ollaan nyt sitten testailtu. Olen koonnut esteen agiesteestä, kun hallilta on mystisesti kadonnut toko/pk-este. Mutta oikeastaan se on ollut hyväkin, koska sen verran iloisesti välillä rimat lentää. Kahdella ekalla kerralla 80cm hypystä lensin ensin rimat ja tämä ilmeisesti kolhaisi pikkumustaa sekä fyysisesti että henkisesti sen verran että sitten sitä estettä varottiin vähän liikaa. Toissa viikolla hallilla saatiin kaikki hypyt onnistumaan heti kerrasta, joten jospa se tästä :) No korkeus on ollut enimmillään vasta tuo 80cm eli tekemistä kyllä riittää.

Maaliskuun puolessa välissä meillä oli koirakkopaikka Jari Kantoluodon tottissemmaan, jopa ihan viikonlopun molemmille päiville, kiitos lahjakortin. Pidin hänen koulutustyylistään ja -ideologiastaan, ja muita koirakoita oli myös mielenkiintoista seurata. Itse piti vähän väkisin keksiä aihetta mitä tehdä Skegun kanssa ja toisaalta siinä päivän edetessä (Skegu oli koirakoista vikana) aloin miettiä että mikähän tässä koko touhussa on nyt edes aiheena... No selkeni se sieltä sitten ja eniten ohjeita saatiin keskittymisen rakentamiseen/parantamiseen. Yhteistyö on kuulemma tosi hyvää jo nyt. Varsinaisiin liikkeisiin kysyin vinkkiä liik.seisomiseen ja hieman laiha oli anti tämän suhteen. Semma oli ihan mukava piristys tähän väliin, mutta ilman lahjakorttia tuskin olisin mennyt. Ainakaan koiran kanssa.

Nomessa aiheena ovat olleet linjat ja suunnat, lähinnä käytännön metsästystä ajatellen. En ehkä jaksa suunnata siellä koepuolelle, kun ennen sitä pitäisi raahautua taippareihin. Viime kesän taippari ja kanin puuttuva häntä -episodi on vielä tuoreessa muistissa.. Niinpä Skegulla ei nyt sitten virallisesti ole taipumuksia :P

Pääsiäistä!

Pääsiäisen pyhinä oikeastaan vain lenkkeiltiin (välillä vesisateessa, välillä auringonpaisteessa) ja levättiin. Sunnuntaina käytiin kuitenkin treenaamassa pitkästä aikaa hakua! Mentiin Suvin kanssa Hennalaan, jossa olikin hienot valintamahdollisuudet piilojen suhteen: kaikennäköisiä härpäkkeitä lasten leikkikentiltä, mitä vain kuvitella saattoi. Skegu teki ekalla kierroksella ihan vain ilmaisua tasaisella maalla ja suht kivasti pitkän tauon jälkeen homma oli muistissa. Se kyllä tarjosi ennen jokaista rullanottoa ensin maahanmenoa mm:lle, eli varmaan sekoitusta suorapalkkaan? Samoin rullan luovutuksessa oli toivomisen varaa, mutta ihan kiva kokonaisuus silti. Tokalla kierroksella sitten etsintää, kolmella suoralla palkalla. Eka piilo oli leikkimökin kuisti, toka ylhäällä kiipeilytornissa ja kolmas tunnelissa. Eka oli ihan pala kakkua, mutta tokaa Skegu paikansi sitkeästi ja päästi vähän ääntäkin kun ei meinannut alkaa löytyä :P Lopulta maltti riitti ja se kiipesi torniin hakemaan palkkansa. Kolmas taas varmoin ottein. Kiitos Suvi seurasta ja avusta!! :)

Viimeisenä pääsiäispyhänä alkoi sitten taas jonkin pituinen saikku: Skegulta löytyi haava reidestä... AARRRGH!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti