torstai 19. maaliskuuta 2015

Kevättä


Eikö tää ole jo ihan kevään merkki? :)

Taitaa vihdoin talvi alkaa kääntyä kevääksi ja kaikki maastotreenit on jo ihan ovella! Metsät on sulaneet vauhdilla eikä varmaan kauaa mene enää ekoihin jälkitreeneihin...

... niitä odotellessa Skegu on aloitellut haun ilmaisutreenit. Aktiivisemman haun treenaamisenhan lopetin sen kanssa, mutta sehän ei estä ilmaisun opettamista ja lajin satunnaista treenaamista. Ollaan aloitettu ilmaisun opettelu kuten Wiimun&Kaaoksenkin kanssa eli takaperinketjuttamalla. Tähän astisissa treeneissä ehkä vähän yllättäen suurimmaksi ongelmaksi on muodostunut näytöt. Pelkät näytöt on OK,mutta rullan tuonnin jälkeen monesti on ollut labroottelilla hieman hukassa että mihin lähteä. Toisekseen (noudon) luovutukset kun on aavistuksen vaiheessa edelleen, niin helposti koko treenistä on tullut sähläystä kun varmistelen rullan tuontia oikein ja sitten järjestelen liinaa yms. No ja kolmanneksi Skegulla tuppaa tässäkin asiassa olemaan vauhtia miljoona, jolloin helposti juokseminen vie voiton ja kaikki järjen käyttö tulee perässä. Mutta eiköhän hiljaa hyvä tule ilmaisunkin kanssa :)
Kaaos on päässyt myös hakuilemaan kerran Nostavassa, ja hyvin oli muistissa ilmaisut sun muut :)

Nomea on treenattu myös. Lähinnä hakua, ja se on mennyt aikas mallikkaasti! Skegu menee lujaa ja alussa yleensä jalat vie ja nenä tulee perässä mikäli ehtii... Mutta nopeat sillä on otot ja palautukset, joten en valita :) Hammolla tehtiin yksi päivä treeni, jossa hakualueen keskellä oli n. 2 metriä leveä oja jonka takana oli siis myös dameja. Skegu mennä loikkasi ojasta komeasti yli noutajien tapaan, vaan Kaaos esitti ranskalaista eleganssia uimalla yli :D Yhtä kaikki, damit palautui molempien toimesta loistavasti.

Kaikki tallessa! Mun etsintäraketit <3

Kaaos on treenaillut enemmän ja vähemmän tokoa. Ohjatussa on väännetty merkin paikasta ja kaukoihin luoto itseluottamusta. Ei siis oikeastaan mitään uutta auringon alla. Sille on katsottu sen uran viimeiset tokokokeet keväälle ja alkukesälle - sitten päättyy yksi aikakausi. 
Skegu on tehnyt tottista aivan liian vähän :P Seuruu ei ole oikein edennyt kun ei olla sitä treenattukaan. Noudon luovutusta haun rullailmaisun pakottamana ollaan sen sijaan aika hyvällä prosentilla tehty ja pari kertaa myös noutokapulan kanssa. Toisaalta nyt on ollut ajanjakso joilloin kaikki paikat on olleet jään/loskan peitossa, joten mitään kovin kummallista ei olisi tottiksen osalta edes päästy treenaamaan. Seliseli...

Kuopiossa pyörähdettiin myös yksi viikonloppu: nähtiin kavereita, käytiin leffassa, syötiin, treenattiinkin vähän yms mukavaa :) Kaaoksen piti olla kokeessa ko. viikonloppuna mutta se tekikin juoksunsa joten se siitä kokeesta sitten.

Koirat kävi Jasmon kanssa maisemia katselemassa lenkkeilyn ohessa :)


Loppuun kiertopalkintouutisia: Kaaos palkittiin Heinolan Palvelus- ja Seurakoira ry:n vuoden tokokoirana 2014! 

Tokokoira Partanaama



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti