tiistai 22. huhtikuuta 2014

Hakua, tottista ja variksia

Pääsiäisenä ehdittiin käydä treenailemassa nomejuttuja :) Skegu teki ihan hyviä noutoja dameilla, tosin loppua kohden alkoi taas huono damien käsittely: väsymistä vai kuumumista? Tuli varmaan tehtyä vähän turhan monta noutoa ja vieläpä niin, että se näki välillä toisen koiran noutavan. En tosiaan oikein osaa sanoa että väsähtikö Skegu vai kuumuiko se monesta noudosta ja alkoi huolimattomaksi. Ensimmäistä kertaa myös näytettiin Skegulle varista, ja lyhyen ihmettelyn jälkeen sen kantaminen ja noutaminen oli ihan tuttua jo :) Kaaos teki hakuruutua dameilla ja oli siinä ihan hyvä, mutta se ei voinut taas käsittää kuinka kertaalleen pakastetun kuolleen fasaanin noutaminen olisi hyödyttänyt ketään :D



Lauantaina käytiin oman lauman kesken tottistelemassa Uskilassa. Kaaos teki ruutua evl-maisesti ja ekaa kertaa koskaan kokonaisen zetarin. Siinä maasta mukaanlähtö oli vähän haparoivaa, muuten meni aika mallikkaasti. Ruudun paikka on nyt vähän hakusessa johtuen merkin opettelusta, mutta eiköhän se siitä. Skegu teki oman perussettinsä ja huomasin että seuruu kaipaa etenemistä ja tarkempaa treeniä.. Ollaan jämähdetty tiettyyn askelmäärään eikä koiran ole juuri tarvinnut miettiä mitä tekee. Auts. Noudon nostot se teki voimalla&vauhdilla, samoin luoksarin ja ruudun :)) Maahanmenot meinaa jäädä palkankyttäyksen takia helposti vajaiksi, tarkkuutta näihinkin.
Oli ihan kesäinen ilta!

Mun koirat turvallisesti keskellä tietä :D

Sunnuntaina lähdettiin treenaamaan Kangasalalle Terhin ja Jossun kanssa. Ensin tottisteltiin Kyötikkälän kentällä. Tein sitä hemmetin seuruuta Skegun kanssa, ja Terhi teki hyvän huomion: Skegu jää perusasennoissa hyvin helposti ikään kuin jousilleen, ts. se ei istu kunnolla. Paljon ollaan treenattu seuruuta yksin, ja näinpä se sitten kostautuu. Hyvä että tuli nyt huomattua :) Muina juttuina se teki vähän eteenistumisia, ruudun ja leikki - oli taas oikein kiva :)) Kaaos kävi tekemässä hyvää seuruuta ja ruudun, jota se ei kyllä löytänyt.. Lukitsi katseellaan mutta sinkosi sitten A-esteen suuntaan o_O Helpotettuna OK.

Este: 100 cm. Skegu: 47 cm.


Tottiskentältä siirryttiin hakumetsään Ruutanaan. Skegulle neljä mm:a niin että 1&2 normaaleina haamuina ensin. Niiden jälkeen näytin 3:sen ja sitten 4:sen, lähettäen kuitenkin eka 3:lle ja sitten 4:lle. Ja ihan kuin vettä vaan nämä löytyivät :) Kulki kuin hylje metsässä :D 
Kaaos oli kerännyt kierroksia autossa, ja sanoinkin ennen sen vuoroa että nyt voidaan nähdä ihan mitä vain. Vaan vielä mitä, barbeque teki hyvän treenin eikä lähtenyt käsistä :) Sille siis 3 mm:a valmiina, 1&2 palkka näytöstä ja 3 suorapalkka.
Olipa kivat treenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti