tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kaaos jalostuskatselmuksessa

Tämän vuoden barbetleiriä vietettiin 12.-14.7 Sastamalassa Koiviston Kestikievarissa, ja samalla järjestettiin barbetien ensimmäinen jalostuskatselmus. Wimppu jäi kotiin iskän vahdittavaksi ja me Kaakun kanssa suunnattiin leirille perjantai-iltana. Paikka oli ihan mukava ja huoneet inhimilliset koirapaikaksi :)

Lauantaiaamuna arvottiin katselmuksen arvostelujärjestys, ja Kaakku sai lauantain viimeisen koiran vuoron. Meillä oli siis rutkasti aikaa, ja niinpä tarjolla olleista mejästä, taipparitreenistä ja spme-treeneistä valittiin jälkimmäinen vaihtoehto. Treeniseuraksi saatiin Paula & Mistral sekä Juha & Meru. Etukäteen ajattelin treenien olevan Kaakulle turhan haastavia, mutta aikas hyvin se niistä selviytyi. Ekana treeninä oli noutajapuoleltakin tuttu "damikasa", jossa tien päässä oli kymmenen damia ja jokainen koira vuorollaan pääsi noutamaan niistä yhden. Tässä Kaakku olisi saanut ottaa nopeammin ylös ekan kohdalle osuneen damin eikä valita kasalla. Palautuksen palkaksi se sai repiä damia, ohoh :D Toka treeni tehtiin pareittain: Kaakulle heitettiin ensin dami lähelle, ja sen jälkeen Mistralille/Merulle kauemmas. Kaakku sai noutaa ensin ja pari sitten. Tässä se oli aika pätevä! Lopuksi kokeiltiin sokkonoutoa tavilla - alueella oli niitä kaksi, jotka molemmat Kaakku löysi mutta joista kumpaakaan se ei tuonut... Tavallisesta markkeerauksesta nosti sitten.
Kaaos pääsi myös pinkomaan hakua metsään, pisteet siitä ettei itse metsästänyt mitään tirppoja.

Illalla meillä oli sitten katselmus, jossa arvioijana oli Markku Santamäki. Ulkomuoto-osuudessa Kaakku todettiin passeliksi, joskin pieneksi barbetiksi. Tosin tarpeeksi isoja barbeteja taisi koko joukosta olla vain kaksi? Väri herätti hieman kummastusta, papereihin tuli merkintä "hiekka valkoisin merkein". Onko siinä nyt sitten valkoista? :D Käyttäytymisosiossa Kaakku leikki normaalisti sekä mun että Markku-sedän kanssa, samaten se nouti damin ja riistakapulan. Mietin pitkään, otanko Kaakulle ampumisen starttarilla ja päätin lopulta kokeilla. Ampumisen aikana me käveltiin sellaisen avoinna olleen riihen edestä, ja molemmat laukaukset kuullessaan Kaakku yritti sännätä sisään riiheen. Oikeastaan sen pahemmin se ei reagoinut, helpostusta toi tietysti se ettei tarvinnut pysähtyä. Ampumisesta jatkettiin suoraan metsään lenkille, jossa se palautui yllättävän nopeasti ja hyvin. Katselmuksen vika osuus oli koiran toimiminen muiden koirien läsnäollessa: lelun nouto ja sillä leikkimistä. No näissä ei ollut mitään kummallisuuksia Kaakun osalta :)
Arvion voi kokonaisuudessaan lukea Barbet Finlandin nettisivuilta www.barbet.fi
Myöhään illalla käytiin vielä vähän tokoilemassa, Kaakku kiisi ruutua ja teki seuruuta.

Sunnuntaina katselin muutaman koiran arvioinnin kunnes oli aika suunnata kotimatkalle. Viikonloppu meni nopeasti ja oli mielenkiintoista olla katselmuksessa mukana. Toki myöskään missään muualla ei näe muita barbeteja yhtä paljon samanaikaisesti kuin leirillä, joten sekin on aina ihan virkistävää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti