lauantai 5. lokakuuta 2013

Kaaoksen luonnetesti

Mitäpä sitä lauantaiaamuna muutakaan tekisi kuin heräisi 05.30 ja lähtisi koiran kanssa luonnetestiin? No ei niin mitään muuta! Testi oli Liperissä, testaajina Wilhelmiina Virolainen ja Lea Kilpeläinen. Kauko oli testin alkua odotellessa oma normaali itsensä, hyöri ja piippasi, luuli varmaan että pääsee treeneihin/kisoihin.

Haastatteluosuudessa Kauko piippasi edelleen jonkin verran, mutta hieman hillitymmin entä odotellessa. Tuomareita se lähestyi OK ja meni lopulta kiehnäämään heidän syliin. Tuomari leikitti sitä ensin puukepillä ja Kauko oli heti leikissä mukana. Täydellä otteella se ei kyllä purrut, mutta taisteli kepistä ja tuomarin päästäessä irti jatkoi leikkiä yksinään. Tuomari kokeili leikittää vielä kangaspatukalla: tätä Kauko puri kunnon otteella ja repi sitä ihan tosissaan, ts. kuten normaalisti tekeekin.

Kelkalla se meni koko remmin mitan mun edelle ja haukkui minkä jaksoi häntä pystyssä. Tämä oli minulle varmaan koko testin positiivisn yllätys! :) Kelkan tultua ihan kohdalle, K väisti sitä mun sivulle mutta tuli sitten miltei heti tutkimaan kelkan ja totesi sen aika pian nähdyksi.

Haalaria ja tynnyriä säikähti, mutta kun käveltiin takaisin niiden ohi ei ollut enää huomaavinaankaan. Kun saatiin lupa käydä tutkimassa nämä lähempää, K lähestyi niitä reippaasti ja haisteli todeten ne ilmeisen vaarattomiksi.

Ihmisen hyökkäyksessä K haukkui mun sivulla, tämäkin vähän (positiivisesti) yllätti. Hyökkääjän muuttuessa ystävälliseksi K palautui samantien ja oli heti hyökkääjän kaveri. Seinässä kiinni ollessaan K oli ollut huomattavasti enemmän varuillaan ja täysin hiljaa. Se oli kuikuillut paljon sinne suuntaan minne näki minun menevän piiloon. Ja olihan se helpottuneen oloinen kun palasin piilosta.

Pimeään huoneeseen Kaaoksella oli hirveä veto päällä, ja reippaasti se siellä tutki paikkoja ja eteni ravilla. Kerran törmäsi edessä esteenä olleeseen tuoliin, mutta jatkoi etsimistä. Se meni aivan minun edestä parikin kertaa mutta ei vaan tajunnut että siinä minä olin! Tuomari käski yskäistä, ja tästä Kaaos pysähtyi eteeni katsomaan pää kallellaan että "Mitä sä siinä teet?!" :D

Lopuksi oli sitten laukaukset, jotka ammuttiin kauempaa, koska haastattelussa totesin Kaukon olevan paukkuarka. Kuten oletinkin, K säikähti näitä ja yritti kiivetä syliin sekä paeta alueelta pois.

Pisteet näytti tältä:

Toimintakyky +1, kohtuullinen
Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1, pieni
Taisteluhalu +2, kohtuullinen
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a, luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
-- Laukausarka
yht. +155 pist.

Odotin erityisesti hermoista huonompaa, ja olinkin aika yllättynyt kuinka hyvin Kaaos selvisi. Toimintakyvyn pisteistä olen ehkä hieman eri mieltä tuomareiden mielipiteen kanssa, minusta se oli parempi kuin mitä tulos antaa ymmärtää. Taistelutahdon arviota tuomarit perustelivat sillä, että leikissä Kaaos väisti tuomaria hänen mennessä kohti koiraa, vaikkei Kaaos irrottanut lelusta missään vaiheessa.

Ääniarkuudesta tuomarit olivat sitä mieltä, ettei Kaaos ole ääniarka. Heidän mielestään se ei reagoinut esim. tynnyristä lähteneisiin ääniin samalla tavalla kuin laukauksiin, joten tuo arkuus olisi siinä mielessä tilannekohtaista. Tämä on aika mielenkiintoinen seikka, koska olen pitänyt sitä ääniarkana (en pelkästään laukausarkana).

Kannatti käydä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti